En barnslig drøm

Jeg har alltid vært fascinert av teknologi og å tukle med ting. Når jeg var liten fikk jeg hele tiden lekebiler i gave og det første jeg gjorde var å skru dem opp. Hele bilen skulle deles opp i små biter for at jeg så skulle sitte i timesvis og skru den sammen igjen. Dessverre overlevde ikke alle bilene EU-kontrollen min, men gøy var det! Senere i livet ble min fascinasjon for lekebiler erstattet med en fascinasjon for teknologi og dataspill. Jeg kunne sitte hele dagen på gameboyen eller lese ukeblader om datamaskiner og det ble aldri kjedelig. Den dag idag er jeg fortsatt et barn mentalt og har ikke klart å legge fra meg min fascinasjon. Min drøm er ikke å vokse ut av det, men heller klare å gjøre en karriere ut av det.

 

Teknologi

computer-pic-3

Når jeg var 17 bygde jeg min første PC og jeg tenker fortsatt tilbake på det som noe av det morsomste jeg har gjort. På kort tid lærte jeg ufattelig mye om ulike tech-selskaper, hva de tilbyr og hvordan de posisjonerte seg i markedet. Hele bransjen preges av å pushe grensene, lage ny teknologi og samtidig utforske digitale markedskanaler andre ikke engang har begynt å vurdere. ASUS, NVIDIA, AMD og SteelSeries er de første jeg kommer på. Dette er selskaper som jeg har fått enorm respekt for og steder jeg hadde gjort nesten alt for å jobbe.

 

googleg_standard_color_128dpDet er ikke bare produsenter av komponenter eller utstyr som fascinerer meg. Nylig besøkte klassen vår Googles hovedkontor i Dublin og jeg var grepet fra første sekund. Det var ikke lokalene, det gratis vannet eller bassenget som fanget interessen min; det var viljen til å utforske det ukjente. Å hele tiden ville prøve noe nytt og se hva som skjer er noe jeg synes er utrolig spennende. Google er kjent for å utforske teknologiens muligheter og se hva som er mulig å klare. Prosjekter som Fiber er gjennomført geniale og viser hvordan selskapet tenker. Google hadde uten tvil vært et sted jeg kunne lært utrolig mye.

 

Videospill

 

Videospill har jeg fått høre ikke er en spesielt produktiv hobby, men hva som definerer en produktiv hobby har jeg heller ikke fått forklart. Jeg har ofte lurt på hva jeg hadde drevet med om jeg ikke spilte så helvettes mye. Hadde jeg fisket eller ridd på hester? Kanskje proff-bodybuilder? Tviler. På dette punktet har jeg heller akspetert faktumet at det er sinnsykt morsomt og at å jobbe med spill det hadde vært en barndomsdrøm som kom i oppfyllelse.

Valve_logo

Heldigvis for meg har spill-bransjen vokst enormt på kort tid. Videospill har blitt en enorm andel av verdens underholdningsmarked og bransjen bare fortsetter å vokse. Både start-ups og erfarne store selskaper ser etter sultne kreative markedsførere. Spill-bransjen er morsomt nok en av bransjene hvor jeg husker diverse morsomme (noen ganger geniale) kampanjer/stunt. EA som orkestrerte falske demonstrasjoner for Dantes Inferno, Sony med fokuset på kunderelasjon og Activision som har nok kjendiser i reklamene at de nesten blir statister. For en bransje, men skulle jeg valgt en bedrift hadde jeg valgt Valve.

league_of_legends_world_championships_staples_crowd.0

Hva med e-sport? Norge er fortsatt en ganske ukjent nasjon internasjonalt, men vi har samtidig skapt fantastiske spillere i b.a Counter Strike. Selv har jeg spilt “CS” siden jeg var 12 og flere navn dukker med en gang jeg tenker på Norge. Xeqtr, jkaem, rain og elemeNt er bare noen av navnene jeg kommer på i farten. For de fleste betyr disse navnene veldig lite, men for meg var det forbilder når jeg var mindre. Dette var spillere som introduserte meg til hvordan videospill kunne være underholdene å se på og ikke bare spille. e-Sport kunne vært noe utrolig fascinerende å jobbe med. Mitt forrige innlegg handlet om hvordan e-Sport har vokst og fort blitt en seriøs arena bedrifter kan benytte for markedsføring. Samtidig vokser markedet eksponentielt og denne veksten er en drøm for meg å være del av. Jeg leter nå etter klubber å involvere meg i og har lyst til å se fra innsiden hvordan bransjen fungerer.

 

Bestemt fremtid?

Er det bestemt hva jeg skal holde på med resten av livet? Har jeg feilet i livet hvis jeg ikke får jobbe med ting som jeg har skrevet i dette innlegget? Nei, langt ifra. Jeg er overbevist om at hvis man kan planlegge karrieren sin til punkt å prikke så er det en dårlig karriere. Hvor jeg ender opp om 10 år har jeg ingen anelse, men å prøve meg frem er noe jeg ser utrolig frem til. Så lenge jeg kan fortsette å tukle med ting er jeg fornøyd 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *